Biografie

li_scaled_profile_picture

De UvA gaf me de instrumenten om de wereld te begrijpen. De SPSO gaf me de instrumenten om me met de wereld te verbinden.

Opleiding

Miriam van der Putte MA (1986, Amsterdam) groeide op in Haarlem en verhuisde in 2007 terug naar Amsterdam. Ze rondde in januari 2009 een Master Media en Cultuur (richting film en visuele cultuur) af aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze liefde voor film, filosofie en religie ontdekte, maar er ook na scripties over sterfelijkheid, vrije wil en betekenisgeving achter kwam dat ze meer kennis over de menselijke psyche wilde vergaren. En meer zicht op haar eigen illusies, gedragingen en patronen wilde krijgen. Na een periode van verwarring ontstond er ruimte voor groei en zocht ze een manier om de wens tot omscholing vorm te geven. In september 2011 startte ze de vierjarige opleiding psychosociale begeleiding aan de aan de SPSO- Academie Integrale Menswetenschappen en in februari 2016 studeerde ze af als transpersoonlijk counselor. Niet alleen het uitgebreide curriculum van de opleiding maar ook de continue investering in persoonlijke groei en ontwikkeling maakt Miriam tot degene achter MirVerbinding, coaching en counseling.”

Coaching en counseling

In januari 2013 begon ik als counselor in opleiding in één-op-één verband met (proef)cliënten te werken. In januari 2014 startte ik mijn eigen onderneming die ik naast counseling ook gebruik voor het verzorgen en creëren van workshops voor bewustwording, persoonlijke groei en ‘vreugdevol verlangen’. In 2014 en 2015 waren lef, bereidheid en overgave de drie bronnen waar ik deelnemers onder het motto ‘eerst geloven, dan zien’ uit liet putten.

Vrijwilligerswerk

Ik werkte van september 2010 tot december 2013 als front-office medewerker in de zorg (tandheelkunde) bij een grote instelling en in een kleine praktijk. Door een diversiteit aan collega’s met verschillende belangen ben ik in deze periode gaan leren om beter te communiceren en me uit te drukken in heldere bedoelingen. Maar mijn voornaamste en tevens leukste verantwoordelijkheid was het eerste contact met patiënten. Om me meer te bekwamen in de dankbare taak van ‘volle aanwezigheid bij de ander’ was ik van april 2014 tot december 2015 verbonden aan de Unie van Vrijwilligers Amsterdam van waaruit ik op de afdeling longgeneeskunde van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG)  iedere dinsdagochtend een luisterend oor was aan het bed van de patiënten.

Netwerk Bewust Amsterdam

Van februari tot november 2014 was ik ambassadeur voor het Ondernemerscafé van Netwerk Bewust Amsterdam. De ondernemers binnen dit netwerk zetten zich in om Amsterdam duurzamer, gezonder en bewuster te maken. Het Ondernemerscafé zorgt ervoor dat deze ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en inspireren tijdens 3- wekelijkse netwerkbijeenkomsten.

Eigen onderzoek en huidige projecten

Ik werkte van februari 2015 tot februari 2016 aan mijn afstudeeronderzoek over vroeggeboorte en liefdesverdriet. Hierna ben ik part-time gaan werken bij de Amsterdam School of Communication Research/ ASCoR. Ik houd mij in mijn vrije tijd nog altijd bezig met persoonlijke ontwikkeling en zelfrealisatie. Momenteel doe ik dat vooral aan de hand van de online lessen van Trinfinity Academy van Bentinho Massaro.

Momenteel ben ik vanuit MirVerbinding bezig met het ontwikkelen van een psychosociaal begeleidingstraject voor mensen met de ziekte van Graves (te snel werkende schildklier). Ik ga een tweewekelijks traject van vier thema-sessies aanbieden (ook los te volgen) waarin er in groepsverband ruimte is om de uitdagingen van de ziekte te kunnen benoemen, onderzoeken en integreren. De training zal een therapeutische basis hebben waarin veiligheid en openheid een grote rol spelen maar waarin er ook veel tijd en ruimte is voor speelsheid en lichtheid tijdens afwisselende oefeningen. Als je hier alvast meer over wilt weten, schroom niet om contact op te nemen.

LinkedIn

Klik hier voor het openbare LinkedIn profiel van Miriam van der Putte.

MIR_logo_site

Advertenties